Vinogradništvo pri nas

vinogradništvo FornazaričNa naši kmetiji je skozi dolgo obdobje obstoja vedno bilo prisotno tudi vinogradništvo. S časom smo začeli opuščati ostale dejavnosti in se zaradi ugodnih podnebnih lastnosti in vinorodne zemlje začeli vse bolj posvečati vinogradništvu, ki je postala naša primarna dejavnost. Vinogradništvo Fornazarič je začelo z razvojem nove filozofije in ideje ustvariti nekaj edinstvenega in se tako razlikovati od ostale konkurence. Leta 1992 smo začeli vinograde renovirati in povečevati gostoto trt na hektar. Danes so vsi vinogradi terasasti in zatravljeni z ugodno južno in jugovzhodno lego. Kot vinogradništvo Fornazarič smo se usmerili k čimbolj naravni pridelavi grozdja in vina, zato škropimo le še proti oidiju in peronospori, vinu pa dodajamo minimalno količino žvepla. Ne uporabljamo torej nobenih umetnih gnojil, insekticidov, herbicidov ali sredstev proti gnitju. S tem je naš pridelek nekoliko skromnejši ampak bogat na kvaliteti, kar je bil za vinogradništvo Fornazarič tudi eden glavnih ciljev.vinogradništvo Klasično kletarjenje brez potrebe po sodobnih tehnologijah je vinogradništvo Fornazarič pripeljalo do želenih rezultatov in zorenja vina visoke kakovosti. Na maceracijo, ki je sicer bolj značilna za rdeča vina, smo leta 2000 v skladu s staro tradicijo, prešli tudi pri belih vinih. Tako dobimo zdrava vina, ki v podzemni kleti zorijo dve leti in jih nato brez filtracije ustekleničimo.

Komentarji so zaprti.

Blog - NajBlog.si